Indlæser Begivenheder
KØB BILLETTER
SE PÅ FACEBOOK

Calum Stewart er en prisbelønnet sækkepibe- og fløjtevirtuos, hvis kraftfulde og lyriske spillestil er forankret i den traditionelle musik fra hans hjemstavn i det nordlige Skotland. Hans tydelige musikalske udtryk har udviklet sig gennem samarbejde i forskellige konstellationer i de skotske og irske musiktraditioner. Til forskel fra de fleste andre skotske sækkepibespillere har han kastet sig over den irske variant, de såkaldte Uillean Pipes.

Calum Stewart var med til at danne Mànran i 2010 men forlod bandet i 2012 for at koncentrere sig om sin solokarriere. Det store gennembrud kom med albummet “Tales from the North” fra 2017, og i 2018 blev han kåret til Instrumentalist of the Year ved MG Alba Scots Trad Awards.

Han optrådte på Tønder Festival 2019 og har flere gange tidligere turneret i Danmark, både med den franske guitarist Heikki Bourgault og i senere år med sin egen trio, som han også kommer til Danmark med denne gang.

Ud over at turnere med sin musik er Calum Stewart også efterspurgt som studiomusiker, og han har i senere år indspillet og optrådt med bl.a. The London Philharmonic Orchestra, The London Symphony Orchestra og BBC Scottish Symphony Orchestra.

SHOW SOME LOVE

Go to Top