Kalender2021-04-09T07:06:33+00:00

BalkanHoldet

august 27 @ 20:00 - 22:00

KØB BILLETTER
SE PÅ FACEBOOK
Igen i år bliver der ingen ”helt rigtig” Tønder Festival den sidste weekend i august, men derfor vil Hagges alligevel markere denne weekend med fem dage spækket med god “festival”-stemning på Hagges og i vores hyggelige gårdhave.
Fredag aften kan du komme til koncert m. det populære band BalkanHoldet. Det bliver en FEST!
I front står to yderst kompetente musikere fra den københavnske Balkan scene; Bjonko Stosic og Claes Halfdan.
Bjonko, saxofon/klarinet, har i flere år haft succes med sit eget liveband og har samarbejdet med store kunstnere som KlamFyr/Orgie-E fra Suspekt, Jokeren, Jooks og Fallulah. Han er for tiden på turné med sit nyeste album Enigma. Bjonko Stosic har spillet klarinetten siden han var seks år, og allerede fra elleveårsalderen rejste den herboende makedonske kunstner som professionel musiker rundt i hele Europa og optrådte ved fester, bryllupper og koncerter. Et imponerende CV vidner om en usædvanlig kunstner, som kompromisløst går efter at kombinere høj underholdningskvalitet og musikalsk ekvilibrisme. Bjonko har høstet mange anerkendelser både på Balkan og i Skandinavien og har opnået kultstatus på flere af landets spillesteder. I 2007 blev han hædret som officiel UNESCO artist, for hans arbejde for freden og fremgangen i det tidligere Jugoslavien. I 2015/16 vandt han prisen bedste liveartist til Danish Music Awards World.
Claes, trompet, har brugt de sidste 10 år på at dyrke verdensmusik, og i særdeleshed balkan- og klezmermusik. Han bliver derudover flittigt brugt som backing-trompetist hos velkendte og store mainstream artister og har derfor turneret rundt på store festivaler utallige gange. Han har spillet trompet siden han var 8 år og har brugt de sidste mange år på at lære balkantrompetens karakteristiske lyd.
Bjonko og Claes har spillet sammen i flere år og vil med denne gruppe præsentere musik opbygget omkring traditioner, der stammer fra makedonsk, bulgarsk, serbisk og rumænsk folkemusik tilsat nutidig energi og good vibes. Forvent hårdtpumpende tuba basgange, sveddryppende saxofon og trompetsoloer. Ligedele melankoli og livsglæde, når BalkanHoldet med en fandeni voldskhed vil føre dig igennem balkanmusikkens uendelige falsetter.

Zenobia

august 29 @ 08:00 - 17:00

KØB BILLETTER
SE PÅ FACEBOOK
Igen i år bliver der ingen ”helt rigtig” Tønder Festival den sidste weekend i august, men derfor vil Hagges alligevel markere denne weekend med fem dage spækket med god “festival”-stemning på Hagges og i vores hyggelige gårdhave.
Søndag formiddag kl. 10.00 giver Zenobia koncert på Hagges – ligesom traditionen tro når der normalvis afholdes festival.
Zenobia er en trio, der har den danske sangskat under huden: viserne, salmerne og fællessangen. Men udover det fortolker og komponerer Zenobia også, så det mærkes, at livet er her og nu. Trioen laver nye melodier til kendte og nye sange i tråd med den danske tradition – og med mere end 1000 koncerter, 10.000 solgte cd’er og en pris i ryggen er trioen en veletableret og virtuos nydelse.
Zenobias koncerter er især kendt for tre ting: Et intenst nærvær til publikum, fortællinger, der bygger bro fra traditionens soundtrack til nutiden og stor musikalsk livsglæde. Det er i mødet mellem rigsspillemanden Mette Kathrine Jensen Stærk på harmonika, den prisbelønnede sangerinde Louise Støjberg og pianisten Charlotte Støjberg – der har både har salmer og tango i blodet, at traditionen videreføres og fornys.
Der er mulighed for at tilkøbe et rundstykke m. ost og marmelade inkl. en kop kaffe/te, når du køber din billet.

Calum Stewart

september 17 @ 20:00 - 22:00

KØB BILLETTER
SE PÅ FACEBOOK

Calum Stewart er en prisbelønnet sækkepibe- og fløjtevirtuos, hvis kraftfulde og lyriske spillestil er forankret i den traditionelle musik fra hans hjemstavn i det nordlige Skotland. Hans tydelige musikalske udtryk har udviklet sig gennem samarbejde i forskellige konstellationer i de skotske og irske musiktraditioner. Til forskel fra de fleste andre skotske sækkepibespillere har han kastet sig over den irske variant, de såkaldte Uillean Pipes.

Calum Stewart var med til at danne Mànran i 2010 men forlod bandet i 2012 for at koncentrere sig om sin solokarriere. Det store gennembrud kom med albummet “Tales from the North” fra 2017, og i 2018 blev han kåret til Instrumentalist of the Year ved MG Alba Scots Trad Awards.

Han optrådte på Tønder Festival 2019 og har flere gange tidligere turneret i Danmark, både med den franske guitarist Heikki Bourgault og i senere år med sin egen trio, som han også kommer til Danmark med denne gang.

Ud over at turnere med sin musik er Calum Stewart også efterspurgt som studiomusiker, og han har i senere år indspillet og optrådt med bl.a. The London Philharmonic Orchestra, The London Symphony Orchestra og BBC Scottish Symphony Orchestra.

HAGGE’S MUSIK PUB | VESTERGADE 80 6270 TØNDER, DENMARK | CVR:11 51 83 97 | TLF: +45 74724449 | HAGGES@HAGGES.DK