Indlæser Begivenheder
KØB BILLETTER
SE PÅ FACEBOOK
Igen i år bliver der ingen ”helt rigtig” Tønder Festival den sidste weekend i august, men derfor vil Hagges alligevel markere denne weekend med fem dage spækket med god “festival”-stemning på Hagges og i vores hyggelige gårdhave.
Fredag aften kan du komme til koncert m. det populære band BalkanHoldet. Det bliver en FEST!
I front står to yderst kompetente musikere fra den københavnske Balkan scene; Bjonko Stosic og Claes Halfdan.
Bjonko, saxofon/klarinet, har i flere år haft succes med sit eget liveband og har samarbejdet med store kunstnere som KlamFyr/Orgie-E fra Suspekt, Jokeren, Jooks og Fallulah. Han er for tiden på turné med sit nyeste album Enigma. Bjonko Stosic har spillet klarinetten siden han var seks år, og allerede fra elleveårsalderen rejste den herboende makedonske kunstner som professionel musiker rundt i hele Europa og optrådte ved fester, bryllupper og koncerter. Et imponerende CV vidner om en usædvanlig kunstner, som kompromisløst går efter at kombinere høj underholdningskvalitet og musikalsk ekvilibrisme. Bjonko har høstet mange anerkendelser både på Balkan og i Skandinavien og har opnået kultstatus på flere af landets spillesteder. I 2007 blev han hædret som officiel UNESCO artist, for hans arbejde for freden og fremgangen i det tidligere Jugoslavien. I 2015/16 vandt han prisen bedste liveartist til Danish Music Awards World.
Claes, trompet, har brugt de sidste 10 år på at dyrke verdensmusik, og i særdeleshed balkan- og klezmermusik. Han bliver derudover flittigt brugt som backing-trompetist hos velkendte og store mainstream artister og har derfor turneret rundt på store festivaler utallige gange. Han har spillet trompet siden han var 8 år og har brugt de sidste mange år på at lære balkantrompetens karakteristiske lyd.
Bjonko og Claes har spillet sammen i flere år og vil med denne gruppe præsentere musik opbygget omkring traditioner, der stammer fra makedonsk, bulgarsk, serbisk og rumænsk folkemusik tilsat nutidig energi og good vibes. Forvent hårdtpumpende tuba basgange, sveddryppende saxofon og trompetsoloer. Ligedele melankoli og livsglæde, når BalkanHoldet med en fandeni voldskhed vil føre dig igennem balkanmusikkens uendelige falsetter.

SHOW SOME LOVE

Go to Top